Obljuba dela dolg! V Bovcu
uporabljamo tako ovčjo kot običajno skuto, receptov za izvrstne jedi pa je
ogromno.
Izbira skute je odvisna predvsem od želja in okusa, jed, ki jo boste z njo pripravili, pa predvsem od vaše ustvarjalnosti in navdiha. Priporočilo gostišča Stari kovač pa je tole:
Izbira skute je odvisna predvsem od želja in okusa, jed, ki jo boste z njo pripravili, pa predvsem od vaše ustvarjalnosti in navdiha. Priporočilo gostišča Stari kovač pa je tole:
ZELENJAVNA PITA Z DOMAČO SKUTO
Testo
125 g bele
pšenične moke
125 g
polnozrnate moke
1 jajce
2 žlici
domačega olivnega olja
9 žlic
hladne vode
ščepec soli
Nadev
300 g skute
1 jajce
4 žlice
zdroba
1 večja
bučka
1 zelena
paprika
250 g koruze
zelenjava po
želji
sir po želji
(gorgonzola, mozzarella, ovčji sir)
Iz sestavin
zamesimo testo ter ga premažemo z olivnim oljem in pustimo počivati. Medtem
pripravimo nadev tako, da v posodi zmešamo skuto, jajce in zdrob ter popečemo
zelenjavo in jo začinimo. Po ohladitvi ji dodamo zmes s skuto ter jo postavimo v hladilnik.
Ker se je testo do sedaj že dodobra spočilo, ga razdelimo na večji in manjši
del ter razvaljamo na velikost našega tortnega modela + nekaj dodatnih centimetrov za rob. Večji del testa vložimo
na pomaščen tortni model, nanj naložimo zelenjavno-skutni nadev in sir ter ga
pokrijemo z manjšim delom testa. Pri 180 °C pečemo 40 minut in ga vzamemo iz
pečice. Če bomo pred serviranjem na pito položili vlažno krpo bo testo mehko in
voljno.
Skutno-zelenjavna pita v gostišču Stari kovač |
Z domačo skuto pripravljamo tudi odlično jagodno pito!
Ni komentarjev:
Objavite komentar