Translate

5/23/2013

Zakaj ravno Bovec?

Slovenija, čudovita domovina, polna lepot. Od ponosne bele prestolnice se v vse smeri ponosno razkazujejo kraji, vredni obiska.
Piti domač cviček ali jesti gibanico, se sprehoditi po Veliki Planini ali zaplavati v morju.
Si ogledati muzej živega srebra, poleteti s slivniškimi baburami ali se spustiti po smaragdni reki ter obiskati Kekčev dom? Na vprašanje, zakaj bi se letos odpravili prav v Bovec, odgovorim s preprostim "zakaj pa ne".

Čeprav je Bovec moj dom že veliko let, bi ga sama vsekakor izbrala tudi za svojo počitniško destinacijo. Gorski očaki samo čakajo, da se povzpnem nanje in v kolesarskih akcijah si z osvajanjem njihovih asfaltiranih bratov dvigujem samozavest. Bovec je dovolj velik, da se v njem počutim svobodno, in dovolj majhen, da na cesti lahko vsakomur pokimam. Narava mi nudi zavetje, zelišča za zdravje in prostor za počitek. Da o vseh umetnih atrakcijah, prilagojenih adrenalina željnim turistom, sploh ne govorim...Večina kmetov prideluje odličen bovški sir, moja osebna zmagovalna kombinacija pa so slavne "buške čompe". Naslednjič vam zaupam nekaj receptov z bovško skuto, zato tega mojega poskusa približanja Bovca bodočim obiskovalcem ne pozabite spremljati.

Kolesarski pohod na Livek

Kolesarski pohod na Vrsnik

Kolesarski pohod na Vršič
Pohod na Kanin
Lepena

Ni komentarjev:

Objavite komentar