Translate

6/02/2013

Jedi z domačo skuto

Obljuba dela dolg! V Bovcu uporabljamo tako ovčjo kot običajno skuto, receptov za izvrstne jedi pa je ogromno.
Izbira skute je odvisna predvsem od želja in okusa, jed, ki jo boste z njo pripravili, pa predvsem od vaše ustvarjalnosti in navdiha. Priporočilo gostišča Stari kovač pa je tole:

ZELENJAVNA PITA Z DOMAČO SKUTO
Testo
125 g bele pšenične moke
125 g polnozrnate moke
1 jajce
2 žlici domačega olivnega olja
9 žlic hladne vode
ščepec soli
Nadev
300 g skute
1 jajce
4 žlice zdroba
1 večja bučka
1 zelena paprika
250 g koruze
zelenjava po želji
sir po želji (gorgonzola, mozzarella, ovčji sir)

Iz sestavin zamesimo testo ter ga premažemo z olivnim oljem in pustimo počivati. Medtem pripravimo nadev tako, da v posodi zmešamo skuto, jajce in zdrob ter popečemo zelenjavo in jo začinimo. Po ohladitvi ji dodamo zmes s skuto ter jo postavimo v hladilnik. Ker se je testo do sedaj že dodobra spočilo, ga razdelimo na večji in manjši del ter razvaljamo na velikost našega tortnega modela + nekaj dodatnih centimetrov za rob. Večji del testa vložimo na pomaščen tortni model, nanj naložimo zelenjavno-skutni nadev in sir ter ga pokrijemo z manjšim delom testa. Pri 180 °C pečemo 40 minut in ga vzamemo iz pečice. Če bomo pred serviranjem na pito položili vlažno krpo bo testo mehko in voljno.
Skutno-zelenjavna pita v gostišču Stari kovač

Z domačo skuto pripravljamo tudi odlično jagodno pito!

Ni komentarjev:

Objavite komentar